Kerstin Krüger Iokai Shiatsu Therapeut

Shiatsu Praktijk, Amsterdam Oost

Wat is Shiatsu?

Shiatsu
De shiatsu-therapie en -massages die ik aanbied, vinden hun oorsprong in een lange geneeskundige traditie uit Japan. In het Japans betekent shiatsu 'vingerdruk'.

Shiatsu-therapie is zo oud als de impuls van de mens om de handen spontaan op een pijnlijke plek te leggen. Van daaruit ontwikkelde shiatsu zich in China en Japan door de eeuwen heen tot de veelomvattende manuele therapie die we nu kennen.

Shiatsu gaat uit van het idee in de Chinese geneeskunde dat ieder mens beschikt over een vitale levensenergie: 'chi'.

Bij een goede gezondheid stroomt chi via de energiebanen over het lichaam en door de organen. Raakt de chi-stroom geblokkeerd, dan ontstaan klachten. De therapeut spoort blokkades op en behandelt ze met shiatsu-technieken. De energie kan weer vrij stromen en klachten verdwijnen of verminderen.

Celzouten
In mijn praktijk geef ik ook advies over de Dr. Schüssler-celzouten van Pflüger: lichaamseigen mineraalzouten die je fysieke en mentale balans herstellen. De Duitse homeopaat Dr. Schüssler ontwikkelde de Celzouttherapie. 

Celzouttherapie is goed combineerbaar: als kuur bij afvallen, ontzuren of ontslakken, als leer- en energiemengsel voor kinderen, als ondersteuning bij chemotherapie. Celzouten versterken je orgaanfuncties en verbeteren je stofwisseling.

Je beweeglijkheid (fysiek en mentaal) neemt toe, evenals je levenskwaliteit en energie.

Mijn ervaring is dat shiatsutherapie en celzoutenadvies elkaar prachtig aanvullen en dat veel mensen deze combinatie als helend en ondersteunend ervaren.  

Facebook Google+ Linkedin